Με τόσους διαφορετικούς τύπους σε καλαμάκια μπαμπού, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ποιό ταιριάζει με ποιο φαγητό πριν ξεκινήσουμε τη προετοιμασία μας.
Καλαμάκια μπαμπού
Χρησιμοποιήστε τα με λεπτά κομμάτια κρέατος, καθώς και λαχανικά που είναι επίσης κομμένα λεπτά. Η τραχιά υφή του ξύλου επιτρέπει στο ακατέργαστο φαγητό να εφαρμόσει επάνω του, εμποδίζοντας το έτσι από το να γλιστρήσει.
Μικρά καλαμάκια μπαμπού, όπως κουπί, κόμπος κλπ.
Δεδομένου ότι αυτά τα καλαμάκια είναι κοντύτερα από τα κλασικά, χρειάζονται και λιγότερο φαγητό, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για δημιουργίες ορεκτικών.
Σουβλάκια διπλής όψης
Αυτός ο τύπος είναι ιδανικός για οτιδήποτε έχει την τάση να περιστρέφεται, όπως κολοκυθάκια και γαρίδες. Αυτά τα καλαμάκια είναι επίσης η καλύτερη επιλογή για ευαίσθητα ψάρια όπως ο σολομός, ο οποίος μπορεί εύκολα να διαλυθεί ή να ξεφλουδίσει.
Μεταλλικά σουβλάκια
Το πλάτος αυτών των εργαλείων βοηθά στο κράτημα του κρέατος ενώ το ίδιο το μέταλλο μεταφέρει θερμότητα. Με αυτόν τον συνδυασμό, το κρέας μαγειρεύεται στο εσωτερικό και ταυτόχρονα στο εξωτερικό.
(www.foodandwine.com)