Εάν θέλετε να οργανώσετε ένα μικρό πάρτυ στο σπίτι σας, χωρίς να μπείτε στη διαδικασία να μαγειρέψετε, μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστά μεζεδάκια και finger food που θα εντυπωσιάσουν.
Για τη διακόσμηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμάκια μπαμπού ή οδοντογλυφίδες.
Σουβλάκια με ντοματίνια, μοτσαρέλα, αλλαντικό
Εύκολη λύση για μεζεδάκια. Απλά περνάτε μέσα από μικρά καλαμάκια ένα ντοματίνι, ένα κομμάτι αλλαντικού (ιταλικά ή ελληνικά αλλαντικά) και τέλος προσθέτετε ένα κομματάκι στρογγυλής μοτσαρέλας. Αν θέλετε μπορείτε από πάνω να προσθέσετε λίγο πέστο σπιτικό, ή απλώς λάδι και μαϊντανό. Να ξέρετε βέβαια πως με το πέστο και το λάδι, το finger food αυτό, τρώγεται πιο δύσκολα, αφού λερώνει.
Σουβλάκια με ελιά, ντοματίνια, μοτσαρέλα, πιπεριά
Μια άλλη παραλλαγή για το σουβλάκι. Αυτή τη φορά στο καλαμάκι μπαμπού, απλώς προσθέτετε ελιές (πράσινες και μαύρες), πίκλες, μικρές πιπεριές που θα βρείτε σε βαζάκια στα σούπερ μάρκετ, σαλάμι ή λουκάνικο σε κομμάτια.
Λαχανάκια Βρυξελλών τυλιγμένα σε μπέικον
Βράστε τα λαχανάκια Βρυξελλών κανονικά. Δε χρειάζεται να είναι πολύ μαλακά, καλό θα είναι να «κρατάνε». Μόλις είναι έτοιμα, ρίξτε τα σε ένα μπολ με παγάκια και παγωμένο νερό για να κρατήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους. Στη συνέχεια τυλίγετε κάθε λαχανάκι μέσα σε μια φέτα μπέικον, την οποία έχετε ψήσει προηγουμένως χωρίς λάδι.
Πεπόνι με προσούτο
Τυλίγετε μικρά κομμάτια πεπόνι γύρω από μία φέτα προσούτο.Συγκρατείστε τα με τη βοηθεία οδοντογλυφίδων για κλαμπ σαντουιτς. Αν θέλετε προσθέστε λίγο δυόσμο στο τέλος.
Κεφτεδάκια με λιωμένο κίτρινο τυρί
Φτιάχνετε κανονικά τα κεφτεδάκια σας (με κιμά, αυγό, λαδάκι, τριμμένη φρυγανιά, λίγη ντομάτα, καρότο ψιλοκομμένο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι) κι αφού τα ψήσετε, τα βάζετε για λίγα λεπτά στον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία μαζί με μικρές φέτες κίτρινο τυρί που λιώνει από πάνω.
(www.mononews.gr)